Ирина (fontyler) wrote,
Ирина
fontyler

НЕДОЕДАЮЩИЕ В АМЕРИКЕ

По данным Министерства сельского хозяйства США, каждая седьмая семья в США не в состоянии покупать здоровую пищу.
Не только неработающие, но и работающие американцы испытывают трудности. Грейс Дэвис преподаёт детям заключённых, зарплата небольшая и бывают дни, когда у неё нет денег на завтрак для себя и сына. На днях она попила воды с хлебом и приготовила яйца своему ребёнку. Всё.
work-for-food
[Need food for family. God bless you. Will work]
Need food for family. God bless you. Will work

Нужна еда для семьи. Господи благослови вас. Буду отрабатывать.


will_work_for_food3g
[Will work for food - Please Help!]
Will work for food - Please Help!

Буду работать за еду. Пожалуйста, помогите.

Не получая качественной пищи, люди заболевают. Какие заболевания наиболее распространены среди недоедающих американцев - об этом в рассказе ниже. Там же говоритьс и о том, как люди пытаются решать эту проблему.  Достаточно сказать, что один из методов ... самоубийство.

Может быть, кто-то скажет, что раз есть хлеб, то дела обстоят ещё не так плохо, и с голоду человек не умрёт. Это так. Во время Второй мировой войны, как рассказывают наши дорогие и мужественные, крепкие духом дедушки и бабушки, они хотели, чтобы было вдоволь хлеба - и всё будет в порядке, все будут сыты. А после войны детям говаривали, что, мол, если ты хочешь чего-то помимо хлеба, значит, ты уже не голоден/не голодна, жить можно.
Понятное дело, хлеб ведь всему голова. Но одного хлеба недостаточно. К сожалению, он не покрывает потребностей организма в питательных и минеральных веществах и в витаминах, а это уже функциональный голод.

И кто бы мог подумать, что функциональный голод настигнет мирового полицейского, бряцающего доспехами по всему миру. Крупнейшая экономика, навязавшая миру свою ничем на данный день не обеспеченную валюту, не может прокормить своих работников. Самый громогласный Большой Брат присматривает за всеми на свете, а лучше бы накормил своих собственных детей. Впрочем, это моё частное мнение.




[Hunger Threatens One in Seven Americans]

The United States Department of Agriculture just released a report on the problems that Americans have getting food. The report says that one in seven U.S. families last year did not have food security - the ability to get healthy food. This rate has not changed since 2012. It is only a little less than the rate at the end of the recession in 2009.
“It is the highest food insecurity rate that we’ve seen,” said Alisha Coleman-Jensen, who helped write the report. She added that the rate of food insecurity is unusual because the number should go down when the economy gets better.
“I have a million-dollar question: Who’s recovering? Because I’m not seeing the population that’s recovering,” said Wessita McKinley. She aunched a group called Sistas United. It gives food and other help to people near Washington, DC.
Wessita McKinley says there are two times as many people coming to her for help now compared to before the recession.

It is not only jobless Americans who are having problems. Feeding America is a nationwide organization of food banks. These groups give away food to those in need. Feeding America found that 75 percent of the people it helps have jobs.
It doesn’t matter if you work or not. You just don’t have enough money to survive,” says Grace Davis. Ms. Davis receives help from Sistas United. She teaches in a program for the children of prisoners. But her job does not pay much. She said that she recently did not have enough food to make breakfast for herself and her son. “So I said, ‘Well, I’ll save the eggs for him.’ And I just drank water and ate bread.”
The Department of Agriculture found that Ms. Davis is like people in seven million families that gave up food for one person last year. That number has not changed since 2009.

A major reason for food insecurity is the cost of food. Ms. Coleman-Jensen says the rate of inflation has been low in recent months. But the price of food has been rising faster than other things. At the same time, an Economic Policy Institute study found that wages have not gone up, especially for American workers whose pay is low.
“After you pay your electric bill, your car (payment), put gas in your car, you don’t really have extra money for
food,” said Sarah Auth. She receives help from Sistas United.
As she notes, “If you try to eat healthy, healthy food is very expensive.”                                                 

But even food that costs little can be pricey over a long time, says Nancy Roman. She heads the Capital Area Food Bank in Washington. She explains that people who don’t eat healthy food may face an increased risk of diseases such as diabetes and heart conditions.
Feeding America found that 58 percent of families they talked to have someone with high blood pressure, and 30 percent have a person with diabetes.
At Sistas United, Wessita McKinley said she has seen people doing all they can to avoid hunger, such as suicide, stealing and other crimes.

“We’re supposed to be a super-nation, a superpower. We’re supposed to be the richest nation,” she said.
“Why are we having hungry people in the street?

Оригинал текста и аудио здесь: Hunger Threatens One in Seven Americans
Фотографии с сайта Hunger in America.

Tags: АУДИРОВАНИЕ, ЕДА!ДаДа!, ЗДОРОВЬЕ, ИЗУЧАЮЩИМ АНГЛИЙСКИЙ, США
Subscribe
promo nemihail 10:00, yesterday 161
Buy for 20 tokens
Бедных действительно становится все меньше, сегодня людей живущих за чертой бедности 19 миллионов, это те, чьи доходы ниже прожиточного минимума. А ещё зимой этого года их было почти 21 миллион. Подозреваю, что сейчас у многих начнет бомбить от этой информации, однако нужно понимать, что в любом…
  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 24 comments